2010. március 22., hétfő

Fallas :P

nah hali
nem kérek elnézést, tudom h utáltok..lehet h már nincs s meg a 16 törzs olvasóm... nah jó kicsit sajnálom.. de ezt a bejegyzést (2 hete) megírtam és az uccsó 2 mondat előtt ez fostalicska kékhalált halt,és egy csöppet bemérgeltem magam, aztán meg Nomi volt itt egy hétig és mőlthéten meg nem voltam net közelbe :) csak ennyi a "kifogásom"
De most röviden és csak tényszerűen leírom a Fallast...azóta már annyi új élményem volt, meg akkor amúgy is elég sok vbk meg vodka alma volt napirenden hogy amúgy is hiányos a napi 24órám leírása. Így a márciusom első 3 hetéről csak röviden.
Fallas az vmi télüző buli csakhogy egy hétig tart a fő parti de egész március elejétől napi tűzijátékok meg felvonulások voltak. Ebből a fő a főtéren volt március 7től március 20-21ig amit Mascletának hívnak. Ez abból állt h minden nap délután 2kor -igen, világosba- egy 5-8; a fő héten 10 perces- tűzijáték és főleg petárda "játék" volt. Mivel nappal a fények uygis alig látszanak, és a spanyolok imádnak zajongani, így számomra ez az egész ünnepség vmi világháborús szőnyeg bombázásra emlékeztetett... De komolyan mikor "megüt" a hang, számomra inkább rossz érzés volt, és tuti h szívbajosoknak nem ajánlott... Nah de akkor Mascleta volt minden nap 2 kor a főhéten "este" 6kor a tenger partról is lőttek fel de az csak párszor volt 5-8 percig... és hajnal 1kor egy 30-40 perces NAGY TŰZIJÁTÉK a túria parkjából... persze minden gyerek, fiatal, nagyi is petárdázott orrba szájjba..ezek tényleg imádnak hangosak lenni, és kicsit szarul esik mikor az esti buli után már 8kor elkezdenek az ablakod alatt petárdákat hajingálni...
So a főhét május 16-19ig volt. ez alatt állították össze a szobrokat ( falla- fából készült nagyon színes naygon összevissza komponált szobrok..általában nagyon naturalista megvalósítással... (abszolút pucér nők, kis farkú-Herkules-szobor, kurvák, és jó pár ágyjelenetet is "megszobrosítottak") La Crema az 19én van, amikor is elégetik az összes szobrot városszerte... de persze azon a héten suliszünet a boltok is zárnak és egész spanyol idejön bulizni... sosse láttam ennyi embert egyhelyen, tömve volt a város, mintha egy hetes egész városszerte Botellon lett volna... Persze mi sem voltunk restek , nehoyg lemaradjunk a buliról, minden este az óvárosba sétálás, Fallas /szobor/ nézés meg ivászat, Anikóval, Lipival, Hankával, Miával, meg aki hozzánk csapódott épp azokkal ittunk mentünk buliztunk!!!
Még annyi a gyors beszámolóhoz, hogy a felvonulások alkalmával Amidala-kakaóscsiga hajú- fallerák ( hatalamas gyönyörű tradicionális ruhába, és frizurával) vonultak fel az emberkék... minden Fallashoz volt ilyen csoport, és persze volt Fallas szépe verseny is.. bár nem tom ki nyerte , de az h vagy 10 nappal a La Crema -19.e- előtt reggel vagy 4 csoport elment az ablak alatt- persze mindnek saját zenekar kíséret- hát szépen fogalmazva is a pokolba küldtem őket a szépség versenyükkel együtt minden reggel :p
hát röviden ennyi, de van vagy 200 képem a szobrokról..majd megmutatom, mert amúgy csak buli volt az egész :)

1 megjegyzés:

  1. Gabi egyre bőbeszédűbb vagy...:P de majd ha lesz időd akkor tényleg írhatnál erről a Fallas-ról!
    puszil a kicsi pocak muccod!!!

    VálaszTörlés